This website uses cookies. You can find more information about that in our privacypolicy. Hit OK to accept our cookiepolicy. #cookiemonster

Lantis - Info Pavilion Oosterweel Connection

Lantis

Fisheye designed, produced and installed this eyecatching pavilion, serving both as an info and a meeting point, while showcasing all partners involved.

1 DSC05123

briefing

Eyecatching, informational installation

In Antwerp (BE), one of Europe's largest infrastructure projects at the moment is being developed: the Oosterweel connection. The Oosterweel connection involves closing the Antwerp Ring and improving the flow and integration of the existing Ring. It is an important part of the Antwerp Master Plan 2020, which provides for additional road infrastructure, public transport projects, extra cycle paths and water-related infrastructure works.

The project combines multiple construction sites and largely affects mobility, environment and livability in and around Antwerp. It’s in this regard Fisheye was chosen to create an eyecatching site installation allowing all partners to communicate directly with local residents and passersby. On top of that the pavilion needed to serve as a public meeting point for small gatherings and showcase different partners involved in the realization.

1 DSC01967
1 DSC01967
2 DSC02081
2 DSC02081
3 DSC02048
3 DSC02048
6 DSC05212
6 DSC05212
5 DSC05166
5 DSC05166
4 DSC01980
4 DSC01980
"Combining our design skills with our craftsmanship is exactly what we love to do."
Kristof Patry - Co-founder Fisheye
7 DSC02053

production

Concept design, graphic design, production & installation

A thorough yet very open briefing allowed our creative team to really start this project from scratch. Our designers went to work using Oosterweel’s brand identity to mold a base shape for the installation itself. Using our state of the art CNC tube laser cutting machine we created the steel pavilion.

White steel bars were finished off with integrated LED lighting, while our graphic team designed all informational posters and our workshop wizards installed stelcon concrete slabs for the foundation of the installation. The entire setup was bolted together, making it vandalism proof, all while remaining its accessibility for wheelchairs.

RENDER
RENDER
Atelier 1500
Atelier 1500
8 DSC02068
8 DSC02068
11 Oosterweel Letters
11 Oosterweel Letters
12 Microsoft Teams image 2
12 Microsoft Teams image 2
13 DSC09439
13 DSC09439